Media och dess olika former Del 3

Media och dess olika former Del 3

Hejsan och välkommen tillbaka till ännu en del i vår serie om media och dess olika former där vi i föregående delar tog en snabbtitt på olika medier som tidningar, radio och TV. I denna del fortsätter vi med att ta en titt på ett medium som blivit det den form av media som vi människor använder oss mest av idag.

Internet

Internettekniken har banat väg för en revolution i allt som vi trodde var gömt eller otillgängligt. Av dom olika typerna av medier kan internets historia betecknas som människans överlägset största innovationshistoria. Internet har gjort det möjligt att kontakta andra människor över hela världen, att skicka e-post och vara en del av chattrum och konferenser, bloggar, diskussionsforum, opinionsundersökningar, webkameravisning, kartläggning med hjälp av ’Google Earth’, skicka och ta emot bilder och filer, ladda ner från internet via olika webbplatser, registrera sig till olika webbplatser med sociala nätverk, radiostationer med direktsändningar, videosändningar och mycket mer.

Internet

Internet

Internet har raderat ut konventionella normer där nästan varje tonåring, vuxen och senior idag äger antingen en bärbar dator, pc eller smarttelefon och har tillgång till all information. Nyheter kan också sändas via satellit med reportrar som täcker evenemang på plats och visar det via internet genom sina nyhetsnät. Det är en sammanslagning av användningar som är användarvänliga och högteknologiska. Med hjälp av radiovågor och frekvenser och för att inte tala om satellitsändningar kan vi få tillgång till en helt ny domän där vi kan få tillgång till allt vi vill och behöver inom bara några minuter. Internetrevolutionen har gjort det lättare att komma i kontakt med andra och lättare att starta företag och tjäna pengar samt handla och få tillgång till information gratis från alla internetanslutna enheter. Det är verkligen en teknik som talar för sig själv.

Dessa typer av media är föremål för fascination och vördnad med tekniska framsteg för att göra det bättre, snabbare och lättare att hantera. Liksom med vilket kommunikationsmedium som helst kan det användas till bra användning men även missbrukas också och beroende på vilken typ av mediatäckning kan en produkt, nyhet eller något informationsmaterial användas eller missbrukas enligt användarens avsikt. Med ankomsten av snabbare och snabbare mediekommunikation har fina linjer mellan etiska och icke etiska medier blivit suddigare och som användare är det idag viktigare att granska källan bakom nyheten än någonsin tidigare. Nästa gång du kopplar upp på en högteknologisk enhet eller innovation så kan du fundera på vad som ligger i framtiden när det gäller progress med nya enheter och innovationer då människan är ständigt på jakt efter nya sätt att koppla in teknik med den långsamma uppgången i levnadsstandarden och vem vet vart det kommer att leda oss eller vad som finns kvar för framtiden i form av nya tekniker och innovationer.

Detta var bara en liten inblick i dom olika medierna som finns idag och hur dom påverkar vårt samhälle och i nästkommande delar av vår serie kommer vi gå in lite djupare på dom olika medier som finns så till dess hoppas ni har det bra!