Olika nyhetsmedier

Olika nyhetsmedier

Nyhetsmedia handlar om att massmedia på något sätt ska kunna nå ut med nyheter till allmänheten. Idag finns det många olika former av nyhetsmedium så som tidningar som trycker nyheter och dessutom har sina egna hemsidor, olika nyhetsreportage på tv, radio som pratar om senaste nytt olika sociala medier som uppdaterar om senaste nytt i nyhetsvärden.

Vilket nyhetsmedium är egentligen bäst?

Tidningar är ett nyhetsmedium som har funnits länge och som det på många sätt börjar gå sämre för när internet blivit allt större. Detta har gjort att de olika tidningarna istället har börjat satsa på sina hemsidor och att publicera senaste nytt där även fast många tidningar fortfarande också trycks. Att följa de olika hemsidorna är ett bra sätt för att hålla sig uppdaterad på senaste nytt i nyhetsvärden. Tidningarna har utvecklats till bra nyhetssajter som håller allmänheten uppdaterade om senaste nytt. Populära nyhetstidningar / sajter är bland annat: Expressen, Aftonbladet, Dagens nyheter och Svenska dagbladet.

tidning

tidning

Nyhetssajter utan tidning existerar också. De finns för att hålla sina läsare uppdaterade om senaste nytt men befinner sig helt och hållet på internet och är helt enkelt en webbtidning. Ett exempel på det är bland annat nyheter24 som är en webbtidning som har många läsare. Nyhetsmedian man får genom att titta på tv är olika reportage, nyhetsprogram på morgonen där man som tittare får reda på senaste nytt. Tv är ett stort nyhetsmedium och som många väljer att följa. Vanligt är att titta på nyhetsmorgon innan jobb och skolan drar igång för dagen och sedan uppdaterar nyheterna också andra tider under dagen och på kvällarna så att man som tv-tittare alltid ska ha koll på senaste nytt. Vid större nyheter blir det ofta längre reportage så att man som tittare får en större helhetsbild om den viktiga nyheten. Nyheter på tv är bland annat: nyhetsmorgon (tv4), morgonstudion (SVT) och rapport (SVT). Radio är ett bra sätt att få senaste nytt samtidigt som man ofta kan göra något annat samtidigt. På radio hör man på nyheter genom att lyssna på bland annat ekot och p3 nyheter samt olika morgonradioprogram så som RIX MorronZoo och morgon i p4. Radionyheterna uppdaterar om senaste nytt och har ibland också större reportage om nyheter som lyssnare kan ha intresse för. Sociala medier har blivit stort under de senaste åren när det kommer till att få reda på de senaste nyheterna. Nyheterna är lättillgängliga då de enkelt går att kolla upp via mobilen vilket gör att man även på ute på språng kan ha koll på de det senaste inom nyhetsvärden. En nyhetskanal via sociala medier är ofta kopplad till något annat nyhetsmedium som en nyhetssajt eller en tidning. Att finnas på olika sociala medier gör att man når ut med sina nyheter enklare vilket också ofta kan resultera till att folk väljer att klickas sin in på nyhetssajtens hemsida för att läsa längre reportage om nyheten det handlar om då det i de olika sociala medierna ofta handlar om att skriva en kortare inbjudande text för att få folk intresserade av nyheten.